1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui ELADVA
1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui1974 Stingray Chevrolet Corvette Convertible 350 cui

A Corvette első generációs Stingray kiadása 1963-ban jelent meg a piacon. Azóta ez az elnyűhetetlen megunhatatlan formavilág határozza meg a Corvette arculatát. 1968-ban jelenik meg a C3 Stingray, ami talán a legnépszerűbb típus volt. Ezt elsősorban a vonalvezetésének és a belső tér megnagyobbításának volt köszönhető. A kisebb kormánykerék beszerelése a második évben csak tovább növelte az amúgy is tomboló sikert. Egy évre rá átszabták az üléseket is kényelmesebb és karcsúbb formát alakítottak ki. Mindez a sok pozitív változás az általam eladásra kínált évjáratban megtalálható. Az autó klímás, 4 tárcsafékes szervó rásegítéssel, szervókormányos és a komfortérzetet növelik még az elektromos ablakok. Ez az autó minden tekintetben megelőzte a korát. A karosszéria üvegszálból készült, ami nem könnyítette meg a fényező dolgát. Mindennapi városi használatra is alkalmas, nem fárasztó a vezetése még hosszú úton sem.
Miután megérkezett az autó Amerikából egy alapos felújításon ment keresztül.A munka végeztével már az újdonsült gazdája is alig várta,hogy végre átvehesse és élvezhesse.
Az tulajdonos hat éven keresztül használta évszaktól és időjárási körülményektől függetlenül ami meglátszott rajta mikor felkínálta vissza vásárlásra az autót.
Miután meg tudtunk egyezni,elhoztuk és nekiláttunk az újbóli felújításnak ezért ismét az alapoktól kellett kezdenünk.
Ezúttal még mélyrehatóbb munkát kellett végeztünk mint az első alkalommal.
Felújítottuk többek között a teljes fék,futómű,vízhűtő,fűtés,villamosság és klíma rendszert.Az alvázat megtisztítottuk,lealapoztuk és újra fényeztük.Az összes csavart,konzolt,lengőkart,lap és spirál rugókat,kardántengelyeket,kormány összekötőt lehorganyoztuk.Azokat a gyári eredeti alkatrészeket amelyeken a króm bevonat sérült újra krómoztuk.Mindegyik karosszéria elemet üvegszálig vissza pucoltunk így az összes repedést,illesztési hézagot,eltört vagy kiszakadt rögzítési pontot újra kidolgoztunk üvegszálból.Ennek eredménye képen minimálisra tudtuk csökkenteni a felhasznált kit mennyiségét.Ekkor kapott egy zaj illetve hővédő szigetelést,új padló kárpitot és egy három pontos biztonsági övet is ami csak kevés Corvetteben található meg.A ponyvát és a tetőszerkezetet sem hagytuk ki a felújításból.A motort korszerűsítettük egy edelbrock szívósorral,hozzá illő Edelbrock karburátorral és egy elektromos gyújtással.A teljes kormányoszlop és a műszer egységek rendbetétele után a műszerfalat illetve a középkonzolt bőrrel vontuk be.A komplett ülésszerkezetek felújítása közben rendbe hoztuk az ülőlap alján lévő érintkezőket amik a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztet hang és fényjelzéssel.
Így az autó ismét teljesen új állapotában várja leendőbeli gazdáját.
Értéktartó és közkedvelt típus, befektetésnek is kiváló.

Tekintse meg képeinket a felújításról >>>