1972 Lincoln Mark IV 460 cui ELADÓ
1972 Lincoln Mark IV 460 cui1972 Lincoln Mark IV 460 cui1972 Lincoln Mark IV 460 cui1972 Lincoln Mark IV 460 cui1972 Lincoln Mark IV 460 cui1972 Lincoln Mark IV 460 cui

Az ötödik generációs Continentalok legszebb formájú autója az 1972-es Mark IV. Az autó Californiából származik, ott lett elsőként forgalomba helyezve és ott is használták.A belső kárpitok eredetiek az ülések és a padlókárpit nincsenek kikopva berepedezve, sehol nem rohad és nincs kittelve, egyszer kapott egy ún. tisztasági fényezést.
Az autót részlegesen újítottuk fel, ami magában foglalja a motort, motorteret,futómuvet, elektromos rendszert a karosszéria alját és az alvázat. A felújítás részeként azt az akril típusú tisztasági fényezést amit másodjára kapott eltávolítottunk és egy hófehér színű lakk bevonatúra cseréltük le. A futómű minden eleme horganyozva lett és ezzel egyidejűleg a régi szilenteket újakra cseréltünk ki, mint ahogy a motortartó gumibakokból is újat gyártattunk. Minden benzin, fék és olaj csövet újra gyártottunk a gyárival teljesen megegyező kivitelben. Rengeteg új alkatrészt is kapott az autó, ezek közé tartoznak pl. a féktárcsák, fékbetétek, lengéscsillapítók a motor kiegészítő alkatrészei, gumi kéderek, autó gumi.
Fémtisztára tisztítottuk a motorblokkot a hátsó hidat a karosszéria alját és az alvázat majd lefényeztük oket. A motoron és a motortérben minden kiegészítőt pl. a vízpumpát, szíjakat, a/c pumpát, tömítéseket, önindítót, generátort, kormányművet, légkondicionáló kompresszorját vagy újra cseréltük vagy felújítottuk.
A teljes elektromos rendszer így a kábelkötegek is felújításra kerültek, ennek eredménye képen pl. a gyári hangszórójából és rádiójából élvezhetjük akár a mai kor zenéit is.
A műszerfalat kiszereltük és bőrrel vontuk be. Az elso lökhárító jobb és bal oldali ütközőjét újra krómoztuk majd az első és hátsó lökhárítókat belülről teljesen megtisztítottuk a rozsdától és kifényeztük.
A csomagtartót kárpitját sajnos újra kellett gyártanunk mert a gyári nagyon rossz állapotban volt. Azokat az alkatrészeket amiket nem lehet megvásárolni az autóhoz az eredetiek alapján legyártottunk, ilyen pl. a motortér alsó burkolata illetve a hátsó lökhárító és a karosszéria között található takaró.
Mindennapi használatra kiválóan alkalmas a futóműve, kormányzása, fékei, egyenes futása, úttartása igazodik a mai kor igényeihez, érdekessége az autónak a hatalmas elektromos toló teto ami tökéletesen zár és nem ázik be. Így az autó már OT vizsga képes amit kérésre el is végzünk.

Tekintse meg képeinket a felújításról >>>